RETELE WI-FI

retele wifi

Rețelele fără fir sunt rețele de aparate și dispozitive interconectate prin unde radio, infraroșii, optice și alte metode fără fir. În ultimii ani ele au cunoscut o dezvoltare semnificativă pe plan mondial, reprezentând o soluție alternativă la legăturile cu fir (electric, din fibră optică și altele). Conexiunile fără fir devin tot mai populare, deoarece ele rezolvă probleme ce apar în cazul cînd avem multe cabluri, conectate la multe dispozitive. 

Wi-Fi este o tehnologie radio folosită deseori la implementarea rețelelor locale de calculatoare de tip rețea locală fără fir. Un WLAN este un sistem de comunicații implementat ca extensie la, sau ca alternativă pentru o rețea locală (LAN) cablată, într-o clădire sau campus, combinând conectivitatea la viteză mare cu mobilitatea utilizatorilor, într-o configurație mult simplificată. Avantajele evidente, cum ar fi mobilitatea, flexibilitatea, simplitatea în instalare, costurile de întreținere reduse și scalabilitatea, au impus Wi-Fi și WLAN ca o soluție tot mai mult utilizată oferite de Circuit Doctor. 

Retelele business din ziua de azi evolueaza pentru a oferi suport persoanelor ce se afla in miscare. Daca folosesti un telefon mobil pentru aplicatii de instant messaging acest lucru este datorat mobilitatii oferite de retelele actuale.

Sunt multe infrastructuri ce permit mobilitate, dar cele mai actuale sunt tehnologiile Wireless. Angajatii oricarei firme beneficiaza actualmente de tehnologii wireless ce le permit sa isi verifice email‐ul, voice mail‐ul de oriunde folosind un PDA sau un telefon mobil. In afara de mobilitate, Wireless‐ul ofera o mai mare usurința in instalare fata de orice solutie cablata cat si un cost mai redus.
Folosind tehnologii wireless, costurile necesare unei solutii cablate sunt aproape eliminate.

Retelele Wireless folosesc ca mediu de transmisie undele electromagnetice, in principal undele radio. Din această cauza, in comparație cu retelele cablate, tehnologiile Wireless sunt mai predispuse la interferente datorita celorlalte echipamente de folosinta zilnica ce folosesc unde radio.

Doresti furnizarea, instalarea si configurarea unei retele wi-fi la locatia ta? Nimic mai simplu. Completeaza formularul de mai jos:

TOP