SISTEME DE CONTROL ACCES

Control Acces

sisteme-recunoastere-amprenta

Sistemele de control acces reprezinta unul dintre cele mai sigure şi eficiente metode de protecţie a unui obiectiv, datorita restrictionarii accesului persoanelor sau autovehiculelor in amplasament. Functiile acestuia, ofera administratiei un control riguros al acces-ului in zonele de importanta, cu evidentierea activitatii prin rapoarte detaliate. In functie de tipul comunicatiei echipamentele de control acces pot functiona independent sau in retea.

Functionarea independenta (standalone) asigura accesul pe baza autorizarii pre programate, fara inregistrarea sau transferul evenimentelor de acces. Aceste echipamente ofera un set minimal de functii fiind destinate zonelor cu securitate scazuta sau medie.

Functionarea in retea (RS 485 sau Ethernet) permite stocarea evenimentelor de acces in memoria locala a cititorului si apoi transferarea spre un calculator de administrare. Aceaste lucru permite extinderea functionalitatii cu accesul in intervale orare predefinite si prin anumite usi pe baza unor profile.

Control acces

Componente principale

1. Metoda identificarii 

Aceasta este o medoda fundamentala in securitatea unor sisteme de control acces. Va putem oferi echipamente bazate pe tehnologii precum RFID (proximitate) sau biometrice, cu amprenta sau recunoasterea fetei. Metoda cea mai folosita este identificarea prin radiofrecventa RFID sau proximitate. Stand la baza o identificare fara contact, tehnologia RFID ofera beneficii certe pentru orice utilizator. Va punem la dispozitie o gamă larga de tehnologii RFID, precum: EM4100, HiTAG, i-CODE, MIFARE, LEGIC, HID.

Identificarea cu amprenta sau recunoasterea fetei asigura o securitate mai ridicata a accesului fiind mai dificil de fraudat, datorita informatiilor biometrice. Inrolarea amprentelor se poate realiza prin intermediul unui cititor de amprente pentru birou sau direct la unul din terminalele din retea.

2. Echipamentul 

Centrale sau controllere – deservesc una sau mai multe usi in ambele sensuri, si permit conectarea unei game diverse de cititoare de proximitate sau biometrice. Acestea sunt conectate intr-o retea de comunicatie si administrate cu un software specializat.

Cititoare independente/standalone – asigura un numar redus de carduri autorizate in memorie si setarea unor parametrii standard: timp deschidere si inchidere a usii, indicator acustic si luminos, releu intern pentru comanda yalei electromagnetice.

Cititoare inteligente IP – o noua generatie de cititoare cu controller incorporat, care asigura atat o functionare independenta cat si conectarea in reteaua locala de calculatoare. Acest lucru conduc la costuri reduse la instalare, o izolare a posibilelor defecte la nivelul echipamentului, extinderea rapida si cu costuri reduse a sistemului.

3. Dispozitive pentru blocare a accesului 

Tipurile de sisteme trebuie alese in functie de tipul accesului, numarul utilizatorilor si clasa de securitate. Aceste dispozitive sunt supuse pe parcursul utilizarii unor uzuri mecanice puternice ce afecteaza functionarea prematura a sistemului, de aceea se utilizeaza numai produse de calitate cu garantia unui numar cat mai ridicat de ore de functionare.

Pentru accesul autovehiculelor sunt utilizate bariere auto amplasate la limita de proprietate in zonele de acces, fiind foarte utile si in cadrul sistemelor de parcare cu plata.

Pentru accesul pietonal este folositi turnicheti semiinaltime sau verticali in special pentru administrarea traficului pietonal in interiorul aeroporturilor , in statiile de cale ferata , puncte pentru acces in cladirile de utilitate publica, puncte de verificare al biletelor sau taxare la facilitati sportive, stadioane, stranduri, centre SPA, sali pentru spectacol, expozitii, teatre, cinematografe, sau puncte de acces si pontaj la locul de munca ( zone dedicate in fabrici sau birouri).

4. Software-ul 

Acesta asigura administrarea unor sisteme care permit configurarea urmatoarelor operatii: autorizarea persoanelor pentru acces in anumite zone si anumite intervale orare, vizualizarea starii de prezenta/absenta in timp real, vizualizarea starii usilor si comanda online a acestora, definirea de grupe de acces pentru persoane, vizualizarea, filtrarea si arhivarea evenimentelor de acces.

Putem vorbi si despre extinderea functionalitatii cu pontaj electronic, fapt asigurat de software-ul de administrare al sistemului, cu posibilitatea exportului datelor de pontaj catre alte aplicatii software ca SAP, ERP sau salarizare.

Pentru firmele integratoare oferim o gama larga de echipamente si accesorii pentru pontaj electronic si control acces prin magazinul nostru online CIRCUIT DOCTOR.

 

Doresti furnizarea, instalarea si configurarea unor sisteme de control acces la locatia ta? Nimic mai simplu. Completeaza formularul de mai jos:

TOP